Drikker din kat nok vand?

Det er vigtigt for din kat at drikke tilstrækkeligt med vand, fordi det hjælper med at opretholde en sund hydrering og kropstemperatur samt understøtter de forskellige kropsfunktioner.

Katte er fra naturens side kødædere og har derfor en tendens til at få deres vand fra deres bytte. Men når de lever i vores hjem, hvor de ofte spiser tørfoder, skal de have tilstrækkeligt med vand for at dække deres hydreringsbehov.

Hvis din kat ikke drikker tilstrækkeligt med vand, kan det føre til dehydrering, hvilket kan resultere i en række sundhedsmæssige problemer såsom nyresten, urinvejsinfektioner og forstoppelse. Desuden kan utilstrækkelig hydrering også påvirke dens kognitive funktioner og øge risikoen for udvikling af sygdomme.

For at mindske risikoen for urinvejsproblemer hos din kat, er det derfor vigtigt at sørge for, at den drikker tilstrækkeligt med vand. Selvom du er sikker på, at din kat drikker nok, skal du stadig være opmærksom på tegn på urinvejsproblemer, såsom ændret adfærd når den tisser, tisser den uden for kattebakken eller ser den smerteplaget ud. I tilfælde af sådanne tegn, skal du straks kontakte din dyrlæge, da disse problemer kan undgås ved at øge kattens vandindtag.

Det kan være vanskeligt at bestemme den nøjagtige mængde vand, som din kat drikker, da katte er smådrikkere, der ofte drikker i små portioner. En kat bør dog drikke op til 80 ml/kg om dagen, men det faktiske vandindtag varierer fra kat til kat. Hvis din kat drikker meget mere eller meget mindre end denne mængde, kan det være tegn på et sundhedsproblem, og du bør kontakte en dyrlæge.

Husk også, at det foder, du giver din kat, kan påvirke dens drikkelyst. Vådfoder indeholder mere vand end tørfoder og kan hjælpe med at øge dens samlede vandindtag.
For meget vand skal du også passe på med. Hvis din kat drikker mere end 100 ml/kg, bør du også kontakte din dyrlæge for at undersøge eventuelle sundhedsrisici.

Hvis du er i tvivl om din kat drikker nok vand, kommer vi her med 9 gode råd til hvordan du får det gjort bedre.

 1. Skift vandet ofte: Nogle katte kan være kræsne med deres vand og vil kun drikke frisk vand. Sørg for at skifte vandet i deres skål mindst en gang om dagen og vask skålen jævnligt for at fjerne bakterier og snavs.
 2. Brug en vandfontæne: Nogle katte kan lide at drikke fra en vandfontæne, da det kan give frisk, køligt og rindende vand, som minder dem om en naturlig kilde.
 3. Brug vandhanen: Nogle katte elsker at drikke af noget så simpelt som vandhanen. Prøv at se om det er noget for din kat.
 4. Prøv forskellige typer skåle: Nogle katte kan foretrække at drikke fra en bred og lav skål, mens andre kan lide en dyb skål eller endda en drikkefontæne. Prøv at tilbyde forskellige typer skåle og se, hvad din kat foretrækker.
 5. Tilsæt vand til maden: Prøv at tilsætte lidt vand til din kats tørfoder eller vådfoder for at øge deres vandindtag.
 6. Giv dem flere vandskåle: Placer flere vandskåle i forskellige dele af huset, så din kat altid har adgang til vand.
 7. Tilsæt smag til vandet: Prøv at tilsætte lidt kylling- eller oksebouillon til vandet for at give det en smag, som kan tiltrække din kats interesse.
 8. Overvej at skifte til vådfoder: Vådfoder indeholder mere vand end tørfoder og kan hjælpe med at øge din kats samlede vandindtag.
 9. Konsulter dyrlægen: Hvis din kat stadig ikke drikker tilstrækkeligt med vand, kan det være en god ide at konsultere en dyrlæge for at undersøge eventuelle underliggende sundhedsproblemer.

Hvor kan du finde vores produkter?

 • Over 200 landsdækkende forhandlere
 • Både webshops og fysiske butikker