God mundhygiejne hos katte er vigtigt

Paradentose er et af de hyppigste forekomne sundhedsproblemer hos voksne katte. Studier fra Banfield Pet Hospital viser, at mere en 80 % af alle voksne katte rammes af paradentose. Men hvad er paradentose egentlig, hvordan opstår det, og hvad kan vi gøre for at hjælpe katten?

Hvad er paradentose (parodontitis)?
Paradentose er en infektionssygdom i tandkødet og i knoglen, der sidder rundt om tandrødderne. Paradentose nedbryder kæbeknoglen omkring tandrødderne, så tænderne risikerer at blive løse.

Paradentose begynder med, at katten får betændelse i tandkødet, som skyldes ophobning af bakterier (plak) eller tandsten langs tandkødet. Bakterierne findes naturligt i munden og samler sig på tanden langs randen af tandkødet. Bakterierne (plak) kan i godt lys ses med det blotte øje. Efterhånden som sygdommen udvikler sig, bliver tandkødslommerne dybere, tænderne bliver løse, og katten kan få tandbylder. Hvordan paradentosen udvikler sig, afhænger også meget af immunforsvaret. Bliver paradentosen ikke behandlet, kan det ende med, at tænderne falder ud.

Symptomer
Hos dyr betegnes paradentose som en symptomløs sygdom, da de fleste dyr ikke viser ydre kliniske tegn på sygdommen. Derfor opdages sygdommen desværre ofte på et meget sent tidspunkt. Ønsker man at have fokus på om katten er ved at udvikle paradentose kan man være opmærksom på følgende:

  • Dårlig ånde
  • Nedsat ædelyst
  • Rødlig og hævet tandkød.

Hvordan forebygger man alvorlig paradentose?
Da katte ikke får børstet tænder regelmæssigt, har ARION Original udviklet et alternativt koncept til forebyggelse af paradentose.

Traditionelt har man i foderindustrien forsøgt at forebygge plak og tandsten ved at have fokus på foderpillens størrelse og struktur. Faktum er dog, at dette kun har en ringe effekt.

ARION Original Cat-produkterne er tilsat en unik formel bestående af Phosphoryleret C-vitamin (C-vitamin beriget med fosfat), Polyphenoler (udvalgte antioxidanter fra grøn the) og Polyphosphater (højt koncentrerede mineralsalte).    Phosphoryleret C-vitamin aktiverer kattens naturlige enzymer og reducerer dermed plak dannelsen med op til 27%, som herefter medfører forbedret tilstand i tandkødet.

Polyphenoler har særdeles gode antibakterielle og antioxiderende egenskaber. Det er videnskabeligt dokumenteret, at polyphenoler reducerer mængden af bakterier og plak i munden.

Foderpillerne i ARION Original Cat er overtrukket med polyphosphater, som frigives i mundhulen, når katten spiser. Derved opfanges calcium i spyttet på naturlig vis og forhindrer dannelsen af tandsten. Calciummet frigives igen når det når kattens fordøjelsessystem, hvor det bidrager til udviklingen af stærke knogler.

Med kombinationen af de tre naturlige tilsætningsstoffer kan ARION garantere at reducere:

  • Dannelsen af plak med 27%
  • Dannelsen af tandkødsbetændelse med 50%
  • Dårlig ånde med 80%

Alt sammen med fokus på, at reducere udviklingen af paradentose

 

Hvor kan du finde vores produkter?

  • Over 200 landsdækkende forhandlere
  • Både webshops og fysiske butikker