Hvorfor er indholdet vigtig i kattefoder?

Din kats foder er det vigtigste element, når det kommer til at sikre din kats trivsel og sundhed. Derfor er det altid en god ide, at sætte dig ind i, hvad det egentlig er du giver den.

Katten har i forhold til f.eks. hunden ikke en fast døgnrytme, det betyder også at den foretrækker at spise mange små måltider i døgnet, gerne 10-20 små måltider i døgnet. Det gør også at kattens mavesæk er meget mindre end hundens og at fodring 1-2 gange i døgnet, kan være imod kattens natur. Det kan dog i nogle tilfælde være nødvendigt for at undgå overspisning og deraf overvægt.

Da katte foretrækker at spise langsomt og alene, kan det også være en god ide at have foder stående flere steder, hvis man har flere katte sammen.

Alle katteejere ved at de fleste katte er yderst følsomme overfor formen, smagen og lugten af deres foder.  Det betyder at et eventuelt foderskifte kan være svært.

Katte har specifikke ernæringsbehov, som varierer efter livsfase, fysisk og mental sundhed og aktivitetsniveau.

Udover vand er der 5 vigtige næringsstoffer din kat har brug for:

  1. Proteiner
  2. Fedtstoffer
  3. Kulhydrater
  4. Vitaminer
  5. Mineraler

De første 3 giver den energi din kat har brug for til f.eks. vækst, fordøjelse, temperaturregulering og selvfølgelig aktivitet. Sammensætningen af proteiner, fedt og kulhydrater varierer alt efter hvilken af livets faser din kat er i.

Proteiner er kroppens grundlæggende byggesten. De findes i langt de fleste fødevarer og specielt kød og kødprodukter indeholder en relativt stor mængde protein. Da din kat er Carnivor (kødæder), er det vigtigt at dens kost består af størst mængde kød. Taurin er en essentiel aminosyre, som katte skal have tilsat igennem kosten, da den ikke selv kan producere den, og taurin findes i animalsk væv og ikke i planter og er ligeledes en af grundene til, at kødindholdet i kattefoder skal være højt.

For de fleste kæledyr, og ikke mindst os selv, er fedt ofte noget man prøver at undgå mest muligt, da vi får samme livsstils problemer, nemlig overvægt. Fedt er dog nødvendigt for din kat. Mangel på f.eks. de essentielle fedtsyrer, giver mat pels, sart hud og hudproblemer, da huden mister sin naturlige barriere.

Da din kat som sagt er kødæder, betyder det samtidig at den har en begrænset evne til at fordøje almindelige kulhydrater. Derimod kan forarbejdede kulhydrater, i kompleks form som stivelse, være en god energikilde for din kat og gerne fra ris, grønsager og roetrevler. Kattens krop, som vi kender dem i dag, er ikke lavet til kun at leve af f.eks. mus. Gennem mange generationer har de tilpasset deres fordøjelses system til at leve sammen med os mennesker, præcis som hunden har. Det betyder, at en diæt kun bestående af mus sjældent giver et langt katteliv, da den vil få mangel-sygdomme.

Kort opsummeret har din kat brug for et godt fuldfoder der sikrer din kat alle de essentielle proteiner, fedtstoffer, kulhydrater, vitaminer og mineraler.

Hvor kan du finde vores produkter?

  • Over 200 landsdækkende forhandlere
  • Både webshops og fysiske butikker