Negleklip med succes

De fleste hunde har behov for regelmæssig negleklipning lige som os mennesker. Hundes kløer minder faktisk meget om vores negle. Den store forskel er dog, at hundes negle vokser hele vejen rundt om tåspidsen, men vores kun sidder oven på fingeren.
I dag tilbringer de fleste hunde størstedelen af deres tid indendørs, det betyder at deres negle vokser hurtigere end de slides ned, da de ikke tilbringer tilpas tid på hårdt eller ru terræn.
En god tommelfingerregel til hvornår neglene skal klippes, er når man kan høre hundens skridt mod underlaget – altså høre ”tap-lyden” af neglene mod underlaget. Neglene må ikke kunne nå jorden, for så vil de slå mod jorden, når hunden bevæger sig og have nemmere ved at flække eller hænge fast i noget.

For at negleklipningen bliver en god oplevelse for din hund, kan du med fordel træne med positiv forstærkning allerede fra hvalp. Dette kan gøres ved at hvalpen vænnes til at man kan tage alle poter, pille ved neglene og kigger imellem trædepoterne. Imens dette gøres, bruges en masse godbidder til belønning. Rør’ neglen med klipperen, uden at klippe og så belønne igen. Når hvalpen er ligeglad med berøringerne, kan man klippe det yderste af en negl. Jo mere man får det trænet, jo flere negle kan man tage.

Hvad skal du bruge for at klippe negle?
Det er vigtigt at man har en god negleklipper, den skal være skarp, have en god fjedring så den ikke kommer til at flosse neglene, når du klipper.
Guillotine saksen er ofte bedst til små hunde, hvor klotangen er god til de større hunde. Men vigtigst af alt er den negleklipper, du har det bedst med at bruge, den der gør det bedste job.
En god idé kan også være at have noget blod stop/klip stop, for hvis uheldet er ude og du kommer til at klippe for meget af, så kan du nemt stoppe blødningen. Og igen er det en god idé at have en masse lækre godbidder som belønning.
En anden god idé kan også være et skridsikkert underlag til hunden.

Vælg altid et godt tidspunkt at klippe neglene, hunden skal være afslappet, så efter den har spist eller efter en luftetur.

Hold hundens pote i hånden, det er altid en god idé at starte med forpoterne. Husk kun at klippe spidsen af, er neglene meget lange klipper du langsomt lidt mere af, så du får klippet dem helt ind. Det er vigtigt at du tager lidt ad gangen, så du ikke klipper ind i neglekødet, her er der både nerver og blodårer, dette vil gøre ondt på hunden og kan bløde. På hunde med hvide negle er det let at se hvortil man skal klippe, har din hund sorte negle, kan du holde øje med mørkere pletter i midten af den nyklippede negl. Det er her neglekødet begynder.

Når du klipper neglen, skal du klippe vinkelret. Og husk, hvis ikke du føler dig tryg ved selv at klippe din hunds negle, så kan man altid få det gjort ved dyrlægen eller de fleste hundesaloner.

 

Hvor kan du finde vores produkter?

  • Over 200 landsdækkende forhandlere
  • Både webshops og fysiske butikker