Pas på din hund i varmen

Vi mennesker elsker varmen – i hvert fald indenfor rimelighedens grænser – og vi kommer heldigvis nemt af med overskydende varme ved at svede. Men hunde har ikke svedkirtler på samme måde som vi mennesker, så hvordan kommer de egentlig af med varmen?

Hvordan sveder hundene?
Vi mennesker har svedkirtler fordelt over hele kroppen, der hjælper os til at nedkøle vores krop i varmen. Hunden har kun svedkirtler i poterne, dette gør at de ikke er lige så effektive til at regulere kropsvarmen. Samtidig har hundes svedkirtler ikke samme funktion som vores. Hundenes svedkirtler er faktisk placeret mellem poterne, her skal de sørge for at poterne ikke udtørrer, samtidig udskiller svedkirtlerne dufte, der er med til at afmærker territorier.

Hunde bruger altså ikke som sådan deres svedkirtler til regulering af kropsvarme, men hvad gør de så for at komme af med varmen? DE HALSER, når de får det for varmt. Det vil sige, at hunde trækker luft henover tungen for at afkøle kroppen. Det er altså ikke unaturligt, at din hund har hyppig, og næsten voldsom, vejrtrækning i særligt varmt vejr, men man skal dog stadig være påpasselig.

I og med at hunde ikke regulerer deres kropsvarme som vi mennesker, har de en øget risiko for dehydrering. Derfor er det yderst vigtigt, at hunden får rigelig med væske når det er varmt – og selvfølgelig at den altid har mulighed for at søge skygge.

Husk også på at varm asfalt kan lave brandskader på din hunds poster, da den kan blive op mod  50 grader varm. Vi anbefaler derfor at du lufter din hun tidlig om morgenen eller senere om aftenen, hvor temperaturen ikke er så høj.

Hunde i bilen
Hvert år efterlader mange hundeejere deres hund(e) i bilen ved høj solskin, selvom der bliver advaret mod det. Men det kan være en fatal fejltagelse at efterlade sin hund i bilen på en varm sommerdag – også selvom det er overskyet.

Mange parkerer deres bil i skyggen, men tager ikke højde for, at solen flytter sig i løbet af dagen. Og en bil bliver hurtig over 50 grader varm, selvom vinduet står lidt på klem.
De færreste ved, at hunden også kan få hedeslag mens den sidder trygt og godt bag i bilen, når man er ude at køre. Sagen er den, at rigtig mange biler, heller ikke de nye modeller, har tilstrækkelig ventilation helt nede i bagenden, og da slet ikke aircondition.

Undersøgelser viser, at især mindre og ældre biler kan have en temperaturforskel på op til 20 grader mellem for- og bagende i kabinen. Husk endelig dette når du kører bil. Du kan evt. hænge et termometer op i hundens bur, så du hele tiden kan følge med i hvor varmt der egentlig er.
Husk også at sørge for at din hund sidder i skygge imens I kører. Turen kan hurtig blive varm og ubehagelig for hunden hvis den sidder i solen på hele turen.

Hjælpe hunden med at køle
Et godt tip i forbindelse med den kommende sommer, er at hjælpe din hund med at blive afkølet. Der findes i dag mange fine produkter til afkøling, har kan nævnes kølemåtte, hundepool og kølelegetøj. Derudover er det en god ide altid at have koldt vand med og her findes der smarte foldbare hundeskåle som gør det nemt at tildele hunden vand når du er på farten.

Se her 8 gode råd til at passe på din hun i varmen.

Hvor kan du finde vores produkter?

  • Over 200 landsdækkende forhandlere
  • Både webshops og fysiske butikker