Sådan passer du bedst på din hund i kulden

De kolde, mørke og våde måneder er over os, og når sneen ligger hvidt over land er det smukt, men kan også give udfordringer for vores 4-benet venner.

Pas på salt

Vintersæsonen er specielt hård for hundens poter. Brug af salt på veje og fortov kan forvolde store gener hos hunden. Det er vigtigt at tjekke og rengøre din hunds poter efter hver gåtur. Man kan med fordel anvende en beskyttende potevoks før og evt. efter gåturen. Er hunden meget generet kan man overveje at investere i et par hundesko, vælger man at bruge sko til hunden skal man huske der er en tilvænningsperiode for hunden der aldrig har prøvet at have sko eller ”sokker” på.

Et dækken kan være en fordel

Her i Danmark svinger temperaturen meget fra den varmeste sommerdag til den koldeste vinterdag, og lige som der er racer der har svært ved varmen, er der andre racer der har svært ved kulden. Vi har importeret racer fra verden over, som ikke sætter samme underuld til at holde varmen med, som mange nordiske gør.

Det betyder at nogle racer vil have svært ved at holde varmen på en alm. gåtur uden en form for dækken.
Det er specielt mindre, korthåret hunde uden underuld. Du kender din hund bedst, så hold øje om den ser ud til at fryse, det er ingen skam at give sin hund et dækken på, så den kan holde varmen. Gåturen skal være hyggelig for din hund også når det er koldt.

Efteråret og vinteren i Danmark byder ligeledes på mange regnfulde dage, og her kan et regndækken, eller evt.  et tørredækken være en fordel. Ikke nødvendigvis fordi hunden ikke kan lide at blive våd, men fordi det kan være dejligt ikke at få en våd hund ind i huset. Det kan være på morgenlufteturen inden arbejde, hvor hunden efterfølgende skal være alene hjemme. Med et regndækken bliver hunden minimal våd, og man slipper for en våd hund i hele huset mens man er på arbejde.

Træning og fysisk aktivitet

Mange af os foretrækker at blive indendørs når de kolde måneder står for døren. Men din hund har stadig brug for træning og fysisk aktivitet. Flere og flere hundehaller dukker op i det danske land, og det kan være dejligt og en fordel at træne indendørs. Så tjek om der skulle findes en hal nær dig, således din hund og du stadig kan være aktive sammen.
Træner du ude i alt slags vejr skal du overveje at sørge for lidt ekstra varme i bilen, det kan være i form af et foret bur med et uldtæppe i bunden, og evt. et dækken. Hundens muskler har som dine brug for at holde sig varme før efter træning. Hvis vi gerne vil have en hund der holder i mange år, er det nødvendigt at tænke over ikke at ligge hunden ubeskyttet i en kold bil efter endt træning, jagt og generel aktivitet.

Mange hunde elsker at bade, i søer og vandløb, desværre sker det hvert år at hunde går igennem isen, og det kan blive ganske farligt. Det hænder også at hunden bliver underafkølet, derfor er det en stor anbefaling at holde din hund af søer og vandløb i vinterhalvåret, specielt i frostvejr.

Skal hunden med på skiferie

Vinter betyder også skiferie for rigtig mange, og flere og flere vælger at tage deres hund med, det kan være en fantastisk oplevelse, men kræver også lidt planlægning samt forholdsregler.

En vigtig del er at tjekke regler og betingelser på destinationen, både overnatningssted og skiområdet, men husk også de gængse regler for landet. Nogle steder og landet har specifikke regler for hunde, herunder krav om f.eks. mundkurv, snorens længde mm.

Herudover er områder med skisport ofte kolde, specielt hvis man drager mod nord, husk på din hund som regel er vandt til at være inde i stuetemperatur, så husk et dækken, og tænk over om din hund vil få glæde af at komme med på skitur, du kender din hund bedst.

Husk et godt hundefoder

Kulde kan øge din hunds forbrænding og dermed dens behov for energi. For at holde varmen bruger kroppen mere energi end normalt. Det betyder at din hund kan have brug for at en større mængde foder i kulden. Du kan læse mere om ARIONs brede sortiment af kvalitetsfoder her. Tør luft både indendørs og udendørs kan hurtigt dehydrere, så hold også vandskålen fuld.

Rigtig god fornøjelse, og husk vejret er ingen hindring for at nyde naturen med din hund.

Hvor kan du finde vores produkter?

  • Over 200 landsdækkende forhandlere
  • Både webshops og fysiske butikker