Vigtigheden af kradsetræer

Din kat er fra naturen udstyret med skarpe kløer. De er praktiske, når katten skal klatre, og når den skal holde godt fast på et byttedyr. Katten er et meget atletisk og smidigt dyr, som har brug for at udfolde sig. Derfor er det vigtig at skabe plads og mulighed for at din kat kan lege og bruge sin naturlige jagtinstinkter. Har du en udekat så bliver disse instinkter typisk vedligeholdt, ved at katten aktiverer sig selv. Har du derimod en indekat, er der stor chance for at din kat ikke får aktiveret sin krop og sine instinkter i det omfang, som er nødvendigt.

Jagtinstinktet er af natur stort ved din kat og den har derfor et naturligt instinkt for at hvæsse sine klør, så de er skarpe, når den skal bruge dem til at fange sit bytte.

Der er ingen tvivl om, at katte nyder fornemmelsen af at kradse, både for at trimme sine kløer men også for at afmærke området som deres. Dette gøres med udskillelse af feromoner, der kommer fra duft kirtlerne i deres poter. Er din kat sjældent ude, eller er den udelukkende indekat, vil den kun kunne komme af med kradsetrangen ved at kradse i møbler, på vægge eller noget helt tredje. Dette vil du dog kunne afhjælpe ved at få et eller flere kradsetræer.

Det er dog ikke kun at købe et kradsetræ, det er vigtigt at det er et der appellerer til din kat. Katte er meget selektive i, hvad de kan lide. Det gør sig også gældende med deres måde at kradse på, nogle katte foretrækker at kradse vertikalt og andre horisontalt. Det vigtigste er dog, at den skal være høj nok for din kat, da de godt kan lide at strække sig samtidig.

Har du plads nok til det, kunne det være en god ide med et kradsemiljø, hvor der også er huler og platforme. Et kattemiljø kan være essentielt, da det giver din kat mulighed for at komme op og ned i højderne, og for at katten kan bruge sin hurtighed og smidighed.

Nogle indekatte har, selv med kradsetræer i hjemmet, svært ved at holde deres kløer korte nok. Derfor kan det i ganske enkelte tilfælde blive nødvendigt at klippe deres kløer.
Hvis din kat ikke er vant til at få klippet kløer, kan det godt kræve lidt forarbejde, inden katten er helt tryg ved situationen. Du kan begynde med at nusse dens forpoter og gradvist øge, hvor meget du rører ved poterne. Når din kat har vænnet sig til berøringen, bliver det nemmere for dig at klippe kløerne stille og roligt, imens du nusser poterne.

Du får den bedste oplevelse ved at bruge en neglesaks til katte. Neglesaksen hjælper dig til ikke at klippe for meget af kloen, så din kat oplever smerter. Når du klipper kløerne, skal du nøjes med at klippe et par millimeter ad gangen. På den måde sikrer du bedre, at du ikke klipper ind i kattens blodkar og nerver. Kløernes hvide spidser består af dødt væv, ligesom dine egne negle, og her kan du klippe, uden at katten mærker noget. Du skal klippe, så der er et par millimeter fra enden af kloen ind til blodkarrene. Så undgår din kat ømme kløer og kan stadig klatre rundt.

Hvor kan du finde vores produkter?

  • Over 200 landsdækkende forhandlere
  • Både webshops og fysiske butikker